John West heeft de Oranje Kroon

|  

John West - ‘Vrienden van toen’

Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 16 november is dat ‘Vrienden van toen’, de nieuwe single van John West. De populaire Haagse zanger komt deze keer met een wat rustiger nummer dan we van hem gewend zijn. Dat heeft om te beginnen te maken met zijn theatertour van vorig jaar, waarbij het publiek zeer positief reageerde op enkele ballads die hij ten gehore bracht. Maar John vindt het liedje ook eigenlijk wel goed passen bij deze periode van lockdowns, afgelastingen en gedwongen thuiszitten. De tekst van het nummer, dat werd geschreven door Emile Hartkamp en Norus Padidar, gaat er namelijk over dat je je echte vrienden pas leert kennen in tijden van crisis. De bijbehorende videoclip, die werd opgenomen in de momenteel zeer stille binnenstad van ’s Hertogenbosch, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Vrienden van toen’ is deze week tevens te horen als Hollandse Nieuwe bij RADIONL.