Wesly Bronkhorst heeft de Oranje Kroon

|  

Wesly Bronkhorst - 'Amalia'

Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 20 juni is dat ‘Amalia’, de nieuwe single van Wesly Bronkhorst. Samen met zijn team besloot de Amsterdamse zanger dat het weer eens tijd werd voor een ouderwetse ‘zomerklapper’. De inspiratie vond hij in een gesprek met zijn vriendin, die het had over ‘vroeger op de markt in Italië’. Deze opmerking bleef maar door zijn hoofd gaan en Wesly besloot daarover een lied te schrijven. Het rijmwoord op Italia was snel gevonden en daarmee ook de titel. Samen met Manfred Jongenelis en Carlo Rijsdijk dook hij de studio in en het resultaat is dit uiterst vrolijke nummer dat je geheid mee gaat zingen! De clip, die werd opgenomen in de binnenstad van Amsterdam, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Amalia’ is deze week tevens te horen als Hollandse Nieuwe bij RADIONL.