Wesly Bronkhorst op 1 in TV Oranje Top 1000

|  

Wesly Bronkhorst - Trots op jou'

Vrijdag 21 december is de definitieve TV Oranje Top 1000 van 2018 bekendgemaakt. De eerste plaats in de eindejaarshitlijst is deze keer voor Wesly Bronkhorst. De Amsterdamse volkszanger scoorde vorig jaar een enorme hit met het nummer ‘Trots op jou’, wat hem veel stemmen opleverde in de TV Oranje Verzoekparade, het dagelijkse tv-programma dat de basis vormt voor de Top 1000. Het nummer heeft duidelijk wat losgemaakt in het land, want ook de versies van Ben Valkenburg (op nummer 5) en Natasja Poels (nummer 219) zijn in de lijst terug te vinden.

Henk Damen meest genoteerde artiest

Henk Damen - 'Trouw met mij'De eervolle tweede plaats in de TV Oranje Top 1000 is dit jaar voor de Brabantse zanger Henk Damen met ‘Trouw met mij’. De zingende oud-profvoetballer is tevens de meest voorkomende artiest in de lijst, met maar liefst 39 noteringen. Hij wordt op de voet gevolgd door provinciegenoot Henk Bernard, die in totaal 29 noteringen binnenhaalde. Bernard eindigde de voorgaande twee jaar als nummer één, maar moet nu genoegen nemen met een derde plek voor het nummer ‘Alles in het leven gaat voorbij’. Hoge scores in de Top 1000 zijn er ook voor Corry Konings (18 noteringen), Django Wagner (16 noteringen), Wout van der Lei (12 noteringen), Domenico D’Avanzo (12 noteringen), Jannes (11 noteringen), Kees Versluys (11 noteringen) en Picobello (10 noteringen).

Honderdduizenden stemmen

In 2018 werden in totaal 799.074 unieke stemmen uitgebracht voor de TV Oranje Verzoekparade. De Top 1000 wordt samengesteld op basis van de meest aangevraagde clips van het afgelopen jaar, waarbij uitsluitend de unieke stemmen worden meegeteld. Er werd gestemd op 2899 verschillende clips.