Frans Bauer heeft de Oranje Kroon

|  

Frans Bauer - 'Leugentje om bestwil'

Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 22 april is dat ‘Leugentje om bestwil’, de nieuwe single van Frans Bauer. Deze vrolijke meezinger is de voorloper van het in het najaar te verschijnen nieuwe album van de Brabantse volkszanger. Het nummer is geschreven door Jeff Weber, de zoon van Marianne Weber. “Jeff bood mij dit liedje aan en vanaf het moment dat ik het hoorde was ik er verliefd op. Het is een echt feestnummer dat je niet meer uit je hoofd krijgt”, aldus Frans. Even was er wat ophef over de muziek, die wel erg veel zou lijken op een oud nummer van Kinderen voor Kinderen. Componist Hans van Hemert is echter een grote bewonderaar van Frans Bauer en de zaak werd opgelost na een goed gesprek tussen beide muzikale grootheden. De clip, die werd opgenomen bij Grand Café Silva Ducis in Den Bosch, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Leugentje om bestwil’ is deze week tevens te horen als ‘Hollandse Nieuwe’ bij RADIONL.