NL Hitarchief van start tijdens Buma NL

|  

Corry Konings opent NL Hitarchief, in gezelschap van initiatiefnemers Finbar van der Veen (links) en Sieb Kroeske

Maandag 30 september is tijdens het evenement Buma NL het NL Hitarchief gepresenteerd, een digitaal platform waarop alle Nederlandstalige hits sinds 1970 overzichtelijk zijn samengebracht. De officiële opening werd in TivoliVredenburg in Utrecht verricht door Corry Konings, de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres van de afgelopen vijftig jaar.

Het NL Hitarchief is een enorme databank waar alle artiesten die ooit een notering hebben behaald in de Nederlandstalige Top 20 terug te vinden zijn. Op de speciale pagina NL Artiesten Archief is te zien dat het sinds januari 1970 om meer dan 1500 artiesten gaat. NL Hitarchief biedt verder overzichten van onder meer de grootste hits en meest succesvolle zangers en zangeressen. De databank zal de komende tijd steeds verder gaan groeien en er wordt meer achtergrondinformatie toegevoegd.

Het initiatief voor NL Hitarchief is genomen door het bedrijf Perfect and More, dat tevens verantwoordelijk is voor de samenstelling van de wekelijkse Oranje Top 30.

Neem nu een kijkje op www.nlhitarchief.nl