Lamme Frans is ‘Carnavalskneiter 2020’

|  

Lamme Frans ontvangt de Carnavalskneiter 2020 uit handen van Alfred Voogd van RADIONL

Het nummer ‘Handjes Handjes Bloemetjesgordijn’ van Lamme Frans is door de kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL uitgeroepen tot ‘Carnavalskneiter 2020’. De winnaar van de jaarlijkse verkiezing werd vanmiddag bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. De onderscheiding werd overhandigd door presentator Alfred Voogd. Lamme Frans, het alter ego van zanger en radiopresentator Rob Janssen, brengt al enkele jaren succesvolle carnavalsplaten uit. Deze keer scoort hij een grote hit met een liedje over een machine (de Carna+2020) die volautomatisch carnavalshits produceert. In de bijbehorende clip verkleedt Lamme Frans zich als tal van bekende carnavalsartiesten.

Massaal gestemd voor ’11 van Oranje’
TV Oranje en RADIONL organiseren elk jaar gezamenlijk de verkiezing van de Carnavalskneiter. De afgelopen elf dagen is via internet massaal gestemd op een lange lijst met nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die van het publiek de meeste stemmen kregen, vormen de ‘11 van Oranje’. De nummer één daarvan wordt uitgeroepen tot Carnavalskneiter. Lamme Frans bleek deze keer favoriet. Nummer twee werd ‘De Toreador’ van Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans, een ander carnavalsnummer dat dit jaar hoge ogen gooit.

De volledige '11 van Oranje':

1. Lamme Frans – Handjes Handjes Bloemetjesgordijn

2. Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans – De Toreador

3. Mosterd na de maaltijd – Blij in de Rij

4. Gebroeders Ko – Waar is de Paracetamol

5. Dorini’s – Café ’t Happy End

6. Lawineboys – Groeten uit de Feesttent

7. Rob Ronalds – Als er geen bier meer uit de kraan komt

8. Sjansjee – Effe Trekke

9. Vier Viltjes – Daar heb je Peter

10. Vieze Jack – De Hut Verbouwen

11. Sophie - Gehaktbal