Ancora heeft de Oranje Kroon

|  

Ancora - 'Alle trossen los'

Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 18 mei is dat ‘Alle trossen los’, de nieuwe single van Ancora. Het is wederom een erg sterk nummer, dat laat horen dat de succesformule van het shantypoptrio nog lang niet is uitgewerkt. Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree komen deze keer met een fraai uitgevoerde powerballad, waarin ze de romantiek en tragiek van de zee weer treffend weten te schetsen. Het nummer gaat over liefde, loslaten, vasthouden, maar ook thuiskomen, en is Ancora op het lijf geschreven door Jan Tekstra en Edwin van Hoevelaak. Deze single mag als voorloper worden beschouwd van een verzamelalbum, dat naar verwachting later dit jaar zal verschijnen. De bijbehorende clip, die vanwege de coronacrisis nu eens niet is opgenomen in het buitenland maar op het strand van Schouwen-Duiveland, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Alle trossen los’ is deze week tevens te horen als Hollandse Nieuwe bij RADIONL.