De Verzoekparade – Hoe werkt het?

|  

Stem nu voor de TV Oranje Verzoekparade

De TV Oranje Verzoekparade is het dagelijkse programma dat wordt samengesteld op basis van stemmen van kijkers. Stemmen kan door in te loggen via Facebook, een Google/Gmail-account of een Apple ID. TV Oranje wil hiermee een zo breed mogelijk publiek toegang geven tot deze dagelijkse interactieve lijst, die tevens de basis vormt voor de jaarlijkse TV Oranje Top 1000.

De Verzoekparade wordt dagelijks samengesteld op basis van de meest aangevraagde clips van die dag. Dat betekent dat je tussen 18.00 en 17.59 uur een stem kan uitbrengen voor de betreffende uitzending. Dagelijks worden tussen 18.00 en 19.00 uur de meest aangevraagde clips uitgezonden. De samenstelling daarvan vindt plaats op basis van een geautomatiseerde telling van unieke stemmen. De clips zijn in willekeurige volgorde te zien en een artiest kan niet meer dan één keer per uitzending voorbijkomen.

Bij het stemmen wordt herkend of het een unieke kijker betreft. Het meerdere keren je stem uitbrengen, het stemmen vanaf verschillende IP-adressen of met meerdere Facebook, Google/Gmail-accounts of Apple ID's heeft geen zin en telt als één unieke stem. Zo is het voor iedereen eerlijk en worden uitsluitend de meest aangevraagde clips weergegeven. De Verzoekparade is immers geen wedstrijd, maar een uur waarin de meest aangevraagde clips te zien zijn. Elke dag weer.

Het benodigde aantal stemmen voor een plekje in de Verzoekparade verschilt per dag en hangt af van het totale aantal uitgebrachte stemmen. De ene dag kun je met tientallen stemmen al te zien zijn, de andere dag kan het zijn dat je er tenminste honderd nodig hebt. Of een clip te zien is in de Verzoekparade heeft uitsluitend te maken met het benodigde aantal unieke stemmen. De redactie van TV Oranje heeft hier geen invloed op.

Aan het einde van het jaar presenteert TV Oranje op basis van de Verzoekparade de inmiddels befaamde TV Oranje Top 1000. Deze eindejaarslijst wordt net als de Verzoekparade samengesteld op basis van unieke stemmen, maar in plaats van 24 uur wordt er gekeken naar een heel jaar.

In de praktijk kan dat betekenen dat als elke dag dezelfde 100 mensen stemmen op een bepaalde video, deze clip elke dag in de Verzoekparade terechtkomt. Voor de TV Oranje Top 1000 zijn dit echter slechts 100 unieke stemmen (en dus niet 365 dagen x 100 stemmen = 36.500 stemmen).

Daarom kan het best zijn dat een clip die nooit in de dagelijkse Verzoekparade terecht is gekomen, wel een notering krijgt in de TV Oranje Top 1000. Bijvoorbeeld omdat elke dag een andere kijker op die clip heeft gestemd, wat over het gehele jaar 365 unieke stemmen oplevert.

TV Oranje wenst iedereen heel veel stem- en kijkplezier!

Breng nu een stem uit voor de Verzoekparade