Frans Duijts heeft de Oranje Kroon

|  

Frans Duijts - 'Waarom'

Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 20 november is dat ‘Waarom’, de nieuwe single van Frans Duijts. Het gaat om een bewerking van de hit ‘Waarom mocht dit niet lang duren’ van Corry Konings uit 1983, een nummer waaraan niemand minder dan André Hazes nog heeft meegeschreven. Zoals bekend heeft Frans een bijzondere band met diens repertoire, en ook dit nummer pakt wat dat betreft heel goed uit. Je zou het een moderne smartlap mogen noemen, want de sound is prettig eigentijds gehouden. De tekst zal in elk geval heel herkenbaar zijn voor iedereen die wel eens met een verbroken relatie te maken heeft gehad. De bijbehorende clip, waarin een man behoorlijk kampt met zijn liefdesverdriet, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Waarom’ is deze week tevens te horen als Hollandse Nieuwe bij RADIONL.