Jan Biggel is 'Carnavalskneiter 2024'

|  

Jan Biggel is 'Carnavalskneiter 2024' bij TV Oranje en RADIONL

De kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL hebben het carnavalsnummer ‘Lege Pullen’ van Jan Biggel uitgeroepen tot ‘Carnavalskneiter 2024’. De uitslag van de jaarlijkse verkiezing werd vanochtend om 11.11 uur bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. Ook vorig jaar wist Biggel in de aanloop naar Carnaval deze onderscheiding in de wacht te slepen. De Brabantse stukadoor groeide de afgelopen jaren vrijwel vanuit het niets uit tot een bekende feestzanger met meerdere hits op zijn naam.

Massaal gestemd voor ’11 van Oranje’
TV Oranje en RADIONL organiseerden voor de tiende keer gezamenlijk de verkiezing van de Carnavalskneiter. Elf dagen lang is massaal gestemd op een lijst met meer dan 140 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die de meeste stemmen kregen, vormen de ‘11 van Oranje’. De nummer één daarvan is uitgeroepen tot Carnavalskneiter. Nummer twee dit jaar is ‘Tieft 's effe op (met dat pe-léurisjong)’ van Jopie Parlevliet, het alter ego van de Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk. In de lijst vinden we ook veel namen terug van eerdere winnaars, zoals Lamme Frans en Gebroeders Ko.

Volop carnaval vieren bij TV Oranje
Tijdens Carnaval is TV Oranje verder natuurlijk weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips en feestmuziek van eigen bodem.

De '11 van Oranje' van 2024:

1 Jan Biggel Lege pullen
2 Jopie Parlevliet Tieft 's effe op (met dat pe-léurisjong)
3 CV De Weggooiers Nog un likkie!
4 Veul Gère & Henny Huisman Carnavallen! (met z'n allen)
5 Lamme Frans De politie (Het is pas feest...)
6 Gebroeders Ko Schijt aan de buren
7 Spik en Span Vastenach
8 De Vier Viltjes Spaar geen centen
9 De Gebroeders Rossig Vier dagen werken is genoeg
10 Jan Witlox Wel beeld geen geluid
11 De Dorini's Bella